Werkwijze

 

Intakegesprek

Het eerste consult is altijd een intakegesprek. Hierin maken wij nader kennis met elkaar, bespreken we uitgebreid je klacht en kijken we wat de behandelingsmogelijkheden zijn. In overleg met jou stel ik dan een behandelingsplan op en maak ik een inschatting van het aantal benodigde sessies.

Verder is het heel belangrijk dat er een ‘klik’ is tussen ons. Een goede basis van vertrouwen is van groot belang voor een succesvolle therapie. Na het intakegesprek bepalen we dan of we vervolgsessies gaan plannen.

Behandelingsovereenkomst

Na het intakegesprek ontvang je van mij een behandelingsovereenkomst. Daarin zijn de voorgeschiedenis van de klacht, jouw behandeldoelen en de gewenste verandering opgenomen.
Verder bevat deze het tarief en een aantal praktische zaken.
Na het doornemen van de behandelovereenkomst ondertekenen we deze allebei.

Behandelingsduur

Het is moeilijk precies aan te geven hoe lang de behandeling van een bepaalde klacht duurt, omdat dit afhankelijk is van vele factoren. In eerste instantie gaan we uit van zo’n 6 tot 10 behandelingen. Trajecten van minder dan 6 consulten zijn echter geen uitzondering!
Tijdens de therapie zullen we regelmatig de behandeling evalueren, om de voortgang te bewaken en te zorgen dat we effectief blijven werken aan het behalen van de gestelde doelen.

“IN MIJN PRAKTIJK STA JIJ CENTRAAL, NIET DE METHODE.”